Yo Yo Layy Online Media
…ကုိယ္ပူ၊လွ်ာျဖဴ၊ အာေျခာက္၊ ပါးစပ္အနာေပါက္၊
အဝလြန္ ၊ အစားမမွန္၊ အူက်ေဝဒနာမ်ားကုိ သက္သာေစသည္။
အလ်ဥ္ ( yeast )
ဒိန္ခ်ဥ္မ်ိဳး ( ထန္းလ်က္၊သၾကားလံုးဝမပါေသာ ဒိန္ခ်ဥ္အလြတ္ )
ႏြားႏို႔ …၁ ပိႆာ (၃ပံု၁ပံု က်န္သည္ထိက်ိဳထားပါ )
ဒိန္ခ်ဥ္မ်ိဳး …. ၅က်ပ္သားမွ ၇.၅ က်ပ္သား
ဒိန္ခ်ဥ္မိ်ဳးႏွင့္ အပူခ်ိန္
၁။ အပူခ်ိန္ အရမ္းမ်ားလွ်င္ ဒိန္ခ်ဥ္မ်ိဳး ပ်က္စီးျပီး ဒိန္ခ်ဥ္မျဖစ္ႏုိင္
ဥပမာ…ႏြားႏို႔ၾကိဳျပီးစအခိ်န္ ဒိန္ခ်ဥ္မ်ိဳးထည့္ျခင္း
ဒိန္ခ်ဥ္ေဖာက္ထားေသာ အိုးခြက္ကို မီးဖိုအနီးတြင္ထားျခင္း
ဒိန္ခ်ဥ္ မလိုင္လုပ္လွ်င္ ႏြားႏုိ႔ကို ၃ပံု ၁ပံု က်န္သည္ထိက်ိဳေပးပါ။
၂။ အပူခ်ိန္ အရမ္းနည္းလွ်င္ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ရန္ အခ်ိန္ၾကာသည္။
ဥပမာ…ေအးေသာရာသီဥတု
အေအးခန္း
ေရခဲေသတၱာ စသည့္ေနရာမ်ားတြင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ေဖာက္လွ်င္ အခ်ိန္ၾကာသည္။
၃။ အပူခ်ိန္ ခပ္ေႏြးေႏြး အေနအထား တြင္ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ျမန္သည္။
ျပဳလုပ္ပံု
၁။ႏြားႏုိ႔ကုိ ၃ပံု ၂ပံု အက်န္ရလာသည္အထိက်ိဳပါ။
၂။မီးေအးေအးျဖင့္က်ိဳပါ။ က်ိဳေနစဥ္ မလုိင္မတက္ေစရန္အျမဲေမႊပါ။
( မလုိင္တက္ပါက အရည္ထြက္မည္။ ဒိန္ခ်ဥ္သားၾကမ္းမည္။)
၃။ ၃ပံု ၂ပံု အက်န္ရလာပါက မီးဖိုမွခ်ပါ။အေအးခံပါ။
၄။ ႏြားႏုိ႔ အပူခ်ိန္ခပ္ေႏြးေႏြးအေနအထားတြူင္ ဒိန္ခ်ဥ္မ်ိဳးထည့္ေမႊပါ။
၅။ဒိန္ခ်ဥ္ ေဖာက္ထားေသာ အိုးခြက္ကုိ လံုျခံဳစြာဖံုး၍ ေအာက္ေျချငိမ္ေသာေနရာတြင္ထားပါ။
၆။ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ရန္ၾကာခ်ိန္…၈နာရီဝန္းက်င္
ဒိန္ခ်ဥ္ေဖာက္ရာတြင္….စတီးအိုး၊ ေျမအိုး၊ ပလတ္စတစ္၊ ဖိုက္ဘာအုိးခြက္တုိ႔ကုိသာသံုးသင့္သည္။
…ဒန္အိုး၊ ေၾကးအိုး၊သတၱဳအိုးခြက္တို႔ကုိ အသံုးမျပဳသင့္ပါ။
ႏြားႏို႔မရွိလွွ်င္ ႏို႔မႈန္႔ ၁၂.၅ က်ပ္သားကိုေရ ၁ပိ္ႆာႏွင့္က်ိဳပါ။
ေရ ၁ဆ…ႏို႔မႈွန္႔ ၈ဆ အရမ္းျပစ္လွ်င္ ေရ ၁ဆ…ႏို႔မႈန္႔ ၅ဆ
ေရ 1liter …ႏို႔မႈန္႔ 1liter (ေရာင္းတန္း)
credit to: သတင္းေ၀ဟင္