Yo Yo Layy Online Media
Thursday, April 10, 2014
ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ခုအရ အသက္အရြယ္ႀကီးသူမ်ားတြင္ ပ႐ိုတင္း
ႂကြယ္၀ေသာအစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္းက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးမ်ားေစသည္ဟု သိရသည္။ ယင္းေလ့လာမႈအား
ဂ်ပန္ႏုိင္ငံရွိ National Institule of Health, Tohoku University ႏွင့္
Teikyo University တို႔မွ ပူးေပါင္း၍ ပ႐ိုတင္းစားသံုးမႈႏွင့္
သက္ႀကီးရြယ္အိုမ်ား၏ တု႔ံျပန္မႈကို ပူးေပါင္းေလ့လာခဲ့ၾက ျခင္းျဖစ္သည္။
ယင္းေလ့လာမႈတြင္ ပွ်မ္းမွ်အသက္ ၆၇.၄ ႏွစ္ရွိေသာ ပါ၀င္သူဦးေရ ၁၀၀၇ ဦးအား ၇
ႏွစ္တာကာလအတြင္း အစားအေသာက္ ေသာက္စားပံုႏွင့္ ေန႔စဥ္လုပ္ငန္းေဆာင္တာမ်ား
ေဆာင္ရြက္ပံု၊အျခားသူမ်ားႏွင့္ ေပါင္းသင္း
ဆက္ဆံပံုမ်ားအား ေလ့လာခဲ့သည္။
ရလဒ္မ်ား အရ တိရစၦာန္မ်ားမွရေသာ ပ႐ိုတင္းအစားမ်ားေသာအမ်ိဳးသား
မ်ားတြင္ မွတ္ဉာဏ္ယိုယြင္းခ်ိဳ႕တဲ့လာမႈ ၃၉ % ပို၍ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း ေတြ႕
ရၿပီး အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္မူ ဆက္စပ္မႈ မရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။
ပ႐ိုတင္းမွာ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းရွိ အေရးႀကီး အဂၤါမ်ားျဖစ္ေသာ ႏွလံုး၊ အဆုတ္၊ အသည္းႏွင့္ အေရျပားတို႔ကိုလုပ္ငန္း လုပ္ေဆာင္ရန္ ပ်က္စီးေန
သည့္အခါ ျပဳျပင္ရန္တုိ႔အတြက္ အေရးႀကီးၿပီး အသက္ႀကီးလာသည့္အခါ ပ႐ိုတင္းမ်ားမွာ ခႏၶာကုိယ္မွ စုပ္ယူမႈ နည္းသြားေလသည္။
ထို႔ျပင္ဦးေႏွာက္၏ေစခိုင္းလမ္းၫႊန္မႈမ်ား လုပ္ေဆာင္ ႏုိင္သည့္ေနရာ
(higher -level Functional Capacity) မွာ အသက္ ႀကီးလာလွ်င္ အျခားသူမ်ား၏
အကူအညီမယူဘဲ ေန႔စဥ္လုပ္ငန္းေဆာင္တာမ်ား လုပ္ေဆာင္ရန္အတြက္
မရိွမျဖစ္လုိအပ္ၿပီး ယင္းဌာနအား ပ႐ို တင္းႂကြယ္
၀ေသာ အစားအစာမ်ားက ေထာက္ပံ့ေပးႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။
အ၀င္း
ref:Netdoctor.co.uk
Health Updates Journal